Leve de vesting Brielle

Werk aan de vesting, zomer 2019

Ondanks dat de werkgroep altijd een aantal weken “vakantie” neemt, is deze zomer toch aan een project doorgewerkt. Dit de kleine witte kazemat achter het grote gebouw op Bastion VII. De bedoeling is om hier een verblijfplaats voor vleermuizen van te maken.

Maar daarvoor moest het eerst opengebroken worden. 

 

De binnenkant was versierd met oude graffiti. Maar hier zullen de vleermuizen geen last van hebben.

Het stucwerk aan de buitenkant ziet er slecht uit en zit los. Ook is in de loop der jaren de grond aan de buitenkant hoger dan de vloer.

De grond is gedeeltelijk afgegraven zodat er een stoep met afvoer aangelegd kan worden. Deze grond is teruggebracht op de bovenkant van het gebouw. 

 

Het stuukwerk is zo slecht dat besloten is om alle los zittende stukken te verwijderen. En daarom maar een steiger gebouwd. Deze is toch nodig voor het stuken.


Omdat er nu toch een kraan was hebben we besloten de kanonnen van de oude affuiten te halen en af te voeren. De kanonnen zijn ontroest en met speciale zwarte verf geschilderd. We hebben al twee babettes klaar liggen en de twee nieuwe affuiten moeten allen nog afgewerkt worden. 

Het gebouw zal weer deuren krijgen met twee invlieg openingen voor de vleermuizen. De binnenkant wordt ingericht met stukken hout waaraan de vleermuizen kunnen hangen.

Werkgroep kanonnen en affuiten
Sander van ‘t Verlaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.