Leve de vesting Brielle

Projectgroep “Bastions Ontsloten”

Logo PBO JPG (002)Het concrete idee ontstond tijdens een wandeling over de wallen: “Op een gegeven moment stuitte ik op, wat inmiddels bekend staat als het Kruitmagazijn. Verscholen onder het pad tussen het Holle Bolwerk VI en Oranjebolwerk VII, was het mij nooit opgevallen.”, aldus Rein Groen, oprichter van de werkgroep Bastions Ontsloten.

De werkzaamheden van Rein Groen zijn in 2015 overgenomen door Peter Kroone.

Inmiddels heeft de werkgroep ‘Kanonnen en Affuiten’ het Kruitmagazijn in de Courtine geopend en plannen gemaakt voor de (buiten)restauratie. Doel van het project is het ontsluiten van de bunkers op de bastions. Het bezoeken van de bastions wordt aantrekkelijker gemaakt door enerzijds de fysieke toegankelijkheid van de bastions en bunkers te vergroten, en anderzijds episodes uit de Brielse historie ter plekke te presenteren. Door middel van visuele presentaties worden de bunkers op de bastions virtueel toegankelijk gemaakt.

Er zullen twee wandelroutes, één op de wallen en een uitgebreide tot aan het Vrijheidsbos aan de Spanjaardseweg nabij de Brielse Maas, worden uitgezet. Daarnaast komt er een puzzeltocht voor kinderen over de wallen, compleet met het zoeken van een schat. Het project laat Briellenaar en toerist op een aantrekkelijke manier kennismaken met Briels erfgoed.

Ga hier naar de laatste berichten>

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.