Leve de vesting Brielle

Educatief aanbod voor basisscholen

In november 2012 zijn een aantal Brielse kunstenaars en docenten samen om de tafel gaan zitten om in het kader van de Leve de Vesting Brielle een passend aanbod voor de basisscholen te ontwikkelen. Na een aantal brainstormsessies zijn een viertal workshops én een lipdubproject ontstaan. De clip die uit dat laatste project is voortgekomen kun je hier zien (link lipdub).

De workshops, speciaal ontwikkeld en gegeven en/begeleid door beeldend kunstenaar Willy Groot, theatermakers- en docenten José van Dam-Vuijk (Theaterwerk De Wildeman) en Nadra Eleonora (’t Kunsthuisje) en educatief medewerkster van het Historisch Museum Geke Buist werden gratis aangeboden aan alle scholen binnen de gemeente Brielle.

Voor de groepen 1 en 2 werd middels de blokkendoos en andere materialen het bestaan van de Brielse vestingwerken en haar verhalen tot leven gebracht.

Workshop groep 1 en 2

 

 

In de groepen 3 en 4 is de totstandkoming en de functie van de vestingwerken in geuren en kleuren verteld waarna de kinderen de vertellingen omzetten in prachtige schilderingen.

Groepen 5 en 6 kregen de theaterworkshop “Van aaibaar naar weerbaar” aangeboden waarin ze al spelenderwijs aan de slag gingen met verschillende vormen van verzet.

IMG-20131031-WA0003

Voor de groepen 7 en 8 was het Belegeringsspel ontwikkeld waarmee hun kennis van en over de Brielse geschiedenis werd getest én verrijkt.

Nog enkele foto’s:

AW

AW2

SAM_3113

IMG-20131031-WA0002(1)

Vanaf september zijn de workshops op alle benaderde basisscholen met veel plezier gegeven en ontvangen. Menig kind en leerkracht hopen op een vervolg.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.