Leve de vesting Brielle

Werk aan de vestingwerken in Oktober

Soms lopen zaken heel anders dan gepland. En dit was het geval in oktober; door het weer werden we gedwongen binnen te werken.

Daarom is in het kruitmagazijn veel werk verricht. Het metselwerk is op een muur na klaar. Omdat het nieuwe stenen zijn moeten deze nog wel verouderd worden. Wat stof van de grond met water en de muur ziet er heel anders uit. Door het slechte weer is ook de voeger aan het werk gegaan. Het maakt het af door een dagvoeg aan te brengen. En dat kunnen wij niet want dit is vakwerk. 

Ook is er hout gebracht voor de twee deuren in het Kruitmagazijn en Azobe voor twee kopschotten bij de affuiten. Een kopschot is voor een kanon op Bastion VII, waarvoor de affuiten bijna klaar zijn. Het andere zal t.z.t. gebruikt worden op Bastion VIII.

Door het weer ligt het stucwerk van de vleermuisbunker op Bastion VII stil. Het grootste deel van de muur moet (met een dikke laag) opnieuw gestukt worden. 

De laatste hand wordt gelegd aan de twee affuiten voor bastion VII. 

Natuurlijk regende het weer toen de affuiten geplaatst moesten worden. Bovendien kwam de kraan door pech later dan gepland. Dus maar wachten. 

Maar uiteindelijk konden we aan de slag. Bij een affuit is het kopschot geplaatst  en de babettes neergelegd en daarop weer de affuiten. Nu kwam nog de lastigste klus, de kanonnen weer op de affuiten leggen. Zeker als er bomen in de weg staan. 

Maar uiteindelijk  is het gelukt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Koos
10-26-2019 10:13:56

Vanuit de andere kant van de wereld het werk bekeken. Ziet er goed uit en ik voel enige trots er onderdeel van te zijn. Well done, boys!


Webmaster
10-29-2019 10:15:25

Mooi!