Leve de vesting Brielle

Werk aan de vestingwerken: ‘Februari: het is net een bouwbedrijf’

Deze maand hebben we naast de gewone werkzaamheden ook moeten plannen wat we de komende maanden gaan doen en welke materialen we daarvoor moeten bestellen. Maar daarover later meer.

De laatste hand wordt gelegd aan het tweede affuit en het derde affuit vordert goed. Dit affuit gaat naar Hellevoetsluis. Dit is onderdeel van een ruilhandel. Wij maken een affuit voor een van hun kanonnen en wij krijgen er drie kanonnen voor terug. Die moeten dan nog wel uitgegraven worden en naar Brielle vervoerd. Maar dat kan pas na 1 april, omdat zij naast de sluis in de grond zitten en in de winter niet gegraven mag worden in een waterkering.

feb-1

feb-2

feb-3

Al doende leert men is het gezegde. We merken nu alle balken met R en L en zij krijgen een nummer, zodat we na de eerste passing alle balken weer op de juiste plaats krijgen.

feb-4

feb-5

Ook deze maand wordt weer druk gewerkt aan de wielen door onze experts Albert en Guisep. Zij zorgen ervoor dat deze er werkelijk perfect gaan uitzien. We willen 4 extra wielen klaar hebben staan.

feb-6

feb-7

feb-8

feb-9

Deze maand is ook het nieuwe eikenhout uit Duitsland aangekomen. Dit keer van goede kwaliteit. De kopse einden worden geschilderd om te snelle uitdroging tegen te gaan.

feb-10

feb-11

En deze maand hebben we ook de vergunning binnengekregen voor de restauratie van de bunker in de Courtine achter de oude school. We hebben al offertes aangevraagd om in de ramen een smalle sponning te zetten met gehard glas, zodat de luiken open kunnen blijven. Ook gaan we op zoek naar een grondwerker voor het afgraven van de grond (ca 50 cm) voor de bunker. Omdat we op de wallen geen stroom hebben, zijn we overgegaan tot de aanschaf van een generator.

003

Al eerder hadden we besloten dat de affuiten te laag stonden. Daarom maken we nieuwe vlonders die bovenop de oude komen te staan. Het hout voor 3 vlonders was al binnen en het hout op maat zagen en in elkaar zetten. Alles prefab en lopende band werk.

feb-12

feb-13

feb-15

feb-16

feb-17

feb-18

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.