Leve de vesting Brielle

Werk aan de vesting: Mei, het (voorlopig) laatste affuit gebouwd

We hebben nog hout om voor de zomer een nieuw affuit te bouwen. We gaan dit plaatsen op het Wellerondom; op tijd voor de grote toeristenstroom.

2 mei

De wielen van het bestaande affuit zijn nog goed en kunnen na een opknapbeurt weer gebruikt worden. Het demonteren heeft toch nog heel wat voeten in de aarde.

3 mei

4 mei

5 mei

Maar eerst nog wat klusjes afmaken, zoals de deuren van Bastion II, waar een goed slot op moet en dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn.

1 mei

Terwijl het werk aan het affuit doorgaat,

6 mei

gaan een paar werkers aan de slag om de gedenkstenen op het 1 april monument schoon te maken en de letters weer zwart te verven. Een secuur karwei, maar het resultaat mag er zijn.

7 mei

8 mei

Ook staan er nog een aantal oude affuiten die gedemonteerd moeten worden en dat valt tegen, want de ijzeren bouten blijken in het hout vastgeroest te zitten.

9 mei

Het werk aan het affuit vordert gestaag; de oude wielen zijn opgeknapt en ook het ijzerwerk is in de lak gezet en waar nodig aangevuld.

10 mei

11 mei

12 mei

13 mei

Bij bastion IX staat al jaren een vlaggenmast en deze was echt aan een opknapbeurt toe. Het vaste gedeelte is gebikt en geschilderd en we besluiten de aluminium mast te laten “houten”. Dit is een speciale manier van verven in een aantal lagen. Het resultaat mag er zijn.

14 mei

15 mei

16 mei

Eind mei is het affuit klaar om geplaatst te worden op het Wellerondom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.