Leve de vesting Brielle

Werk aan de vesting: mei en juni

Foto-verslag mei / juni 2021

We maken nog de laatste klaphekjes en plaatsen die, zoals bij de Langepoort en Bastion VIII.

Wel vonden we de hekjes er te nieuw uitzien. Dus onder leiding van Nico Smit hebben we de hekjes d.m.v. meerdere beitsen veroudert.

De maaier in onze groep, Kees Beije, is al weken bezig het gras bij de kanonnen en andere plaatsen te maaien. Maar ook moet hij zo nu en dan onderhoud plegen.


Ook waren er dagen met  minder goed weer en zijn allerhande klussen uitgevoerd, zoals het lassen van de trekstang in het Kruitmagazijn.

In Bastion VIII is op plaatsen met veel schimmel pasta aangebracht. Nu maar hopen dat het werkt. Ook is de eerste van de spanjolet sluitingen weer gemonteerd.

In juni is het werk doorgegaan aan de vleermuisbunker op Bastion VII. De rail voor de nieuwe schuifdeuren is opgehangen en de binnenkant zwart geschilderd. Oook het laatste schilderwerk aan de buitenkant is afgemaakt.

Ook de deuren worden afgemaakt en de nieuwe rollen aangebracht.

En er wordt geschuurd aan de kanonnen en affuiten. We willen dat alle kanonnen er in 2022 er “pico bello” bij staan om de vijand op afstand te houden.

Eigenlijk zijn de kanonnen de reden dat wij in 2013 zijn opgericht als Werkgroep Kanonnen en Affuiten. Maar sinds het begin hebben we ook een aantal bouwwerken op de wallen onder handen genomen. Zowel aan de buitenkant als binnen, zoals Bastion V, Bastion VIII en het Kruitmagazijn.

Misschien moeten we onze naam maar veranderen in Werkgroep Wallen Of Werkgroep Brielse Wallen.

 

Namens de Werkgroep Kanonnen en Affuiten,

Sander van ‘t Verlaat

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Marcel Bakker
7-30-2021 09:50:27

Het wordt steeds mooier om/rond de wallen; grote klasse!