Leve de vesting Brielle

Werk aan de Vesting Mei 2017: Bastion V geopend

Op zaterdag 27 mei is Bastion V officieel geopend, maar daarover straks meer.

Tussen al het andere werk door wordt aan twee affuiten gewerkt. Deze zijn voor de “nieuwe kanonnen” en komen op het Bleijkers Bolwerk (Bastion IV) te staan.

juni 1

juni 2

juni 3

Zoals vorige maand gemeld is het affuit(je)voor het kanon  bij het Kruithuis ook geplaatst. Het is mooi geworden.

juni 4

En we blijven bij het Kruithuis, want het gerenoveerde draaideel van de brug was klaar en moest gemonteerd worden. Gelukkig kregen we hulp van de gemeente die de onderdelen kwam brengen en de brug met het kraantje kon optillen om de onderkant weer te monteren.

juni 5

juni 6

juni 7.1

juni 7

juni 8

juni 9

En toen er proefgedraaid worde, Maar er moest meer contragewicht in. Foto 10 En aan een kant lag het straatwerk te hoog. Dus de stratenmaker uit 1572 werd te hulp geroepen.

juni 10

Later is nog een schuif met slot gemonteerd en komt er een juk waar de geopende brug op komt te liggen en ook weer op slot gaat. Dus graffiti-spuiters zullen moeten leren verspringen.

De Projectgroep bastions ontsloten zoekt voor de opgeknapte bastions een bestemming en voor bastion V of Westerbolwerk is dat een presentatie over de Franse tijd. Het bastion was opgefleurd met vlaggen en een deel van de equipage van de Delft was ook aanwezig. De deuren waren versierd door linten in Franse en Nederlandse kleuren. Deze werden doorgeknipt door burgemeester Gregor Rensen en wethouder Dick Verbeek.

juni 13

juni 14

juni 15

juni 16

juni 17

juni 18

Binnen zijn de muren beschilderd door de Verbeelders, Nico Smit en Jan.

juni 19

juni 20

En er is een korte film gemaakt die ook van buiten kan worden gestart. Het geheel is prachtig geworden en heel leerzaam.

juni 21 juni 22 juni 23 juni 24 juni 25

juni 26

Maar u moet maar zelf gaan kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Koos
5-30-2017 22:26:25

Het is prachtig geworden mannen, chapeau! (om in Franse termen te blijven). Kon niet bij de opening zijn, maar deze plaatjes geven een mooi beeld. Overigens was ik al stiekem wezen kijken vóór de opening. Privilege van een werkgroeplid.


rens van adrighem
6-26-2017 00:16:05

Knap stukje werk!