Leve de vesting Brielle

Werk aan de vesting maart en april

Door: Werkgroep Kanonnen en Affuiten / Sander van ’t Verlaat

Werk aan de vesting maart en april

 

Weer een affuit klaar. Deze is geheel gerenoveerd. Maar de laatste staat alweer op stapel. 

Een aantal jaren geleden hebben we een slechte partij eiken gehad. Dat merkte we pas na een paar jaar. Dus nieuw eiken besteld om balken die te rot zijn te vervangen. 

Een ander deel van de ploeg heeft een nieuw project gevonden; het maken van trappen. We zijn begonnen met een kleine trap voor Bastion VIII. En de trap ziet er fraai uit als deze geplaatst is. 

 

Nu kan het grote werk beginnen. We hebben een nieuwe boven frees aangeschaft om in de zijkanten de ruimte voor de traden te frezen. En omdat het Azobe hout is hebben we deze frees echt nodig. 

De trap is zo lang dat deze uit twee delen bestaat. Dit was een goed besluit want ander had de trap niet in Bastion VIII 1/2 gepast. 

En er komt veel zaagsel vrij, dus stofzuigen. 

Als tussenprojectje hebben we een werkbank gemaakt. Alles van restanten hout die we hadden liggen. Hierop een gekregen bankschroef en een slijptol. We kunnen er weer tegenaan. 

In mei gaan we de nieuwe trap plaatsen, maar daarvoor is een kraan nodig. Dezelfde dag hopen we ook een bestaand affuit te ruilen voor een nieuwe met deze kraan.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.