Leve de vesting Brielle

Werk aan de vesting komt (tijdelijk) tot stilstand

Tekst en foto’s: Sander van ’t Verlaat, Werkgroep Kanonnen en Affuiten van Erfgoedgilde Den Briel

Afgelopen voorjaar zijn we weer voorzichtig opgestart met onze werkzaamheden. Dit was mogelijk omdat we veel buiten werkten en ons konden verdelen. Daardoor konden we o.a. het kruitmagazijn af maken. Na de opening hebben we de laatste hand gelegd aan het magazijn. Tijdens open monumentendag hebben ca 200 mensen het kruitmagazijn bezocht. 

Veel mensen hebben de inrichting nog niet gezien en zijn wel nieuwsgierig. Daarom heeft de werkgroep besloten dat bij droog weer de luiken opengezet zullen worden. U kunt op de knop drukken bij het linker raam en de lichten gaan aan. De onderstaande foto’s geven een indruk van de binnenkant. 

Op de laatste foto ziet u het binnenluik van de “suchtgang” die uitkomt aan de veste. Daar moest nog een stevig hekwerk komen om ongewenste gasten buiten te houden. Eerst is de bovenkant van natuursteen gerepareerd. En daarna is het traliehek gemaakt en geplaatst.

Omdat we nu eigenlijk alleen binnen kunnen werken, hebben we helaas moeten besluiten in ieder geval de komende 4 weken niet bij elkaar te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Aad van 't Hof
10-30-2020 10:12:39

Wat fijn dat jullie deze monumenten zo goed onderhouden. Zo blijft de sfeer en de authenticiteit behouden voor bewoners en bezoekers.