Leve de vesting Brielle

Werk aan de vesting: januari en februari 2018

Ook deze winter worden weer nieuwe affuiten gebouwd. Deze zijn voor de grotere, aangekochte kanonnen. Dus moeten de afmetingen aangepast worden. Deze affuiten zullen op het Bleijkers Bolwerk geplaatst worden. Het vierde affuit is in januari naar de gemeentewerf gebracht, omdat we door het natte weer niet met een zware kraan op de wallen kunnen rijden. In totaal komen er 5 kanonnen te staan in “oorlog opstelling”. Meer hierover de komende maanden.

1 jan

2 jan

3 jan

4 jan

5 jan

De Brielse wallen staan in de belangstelling en ons werk is goed te volgen op de internetsite, Zo kregen we een mail van mensen die een kanon wilden plaatsen op de deels gerestaureerde Ommerschans. Maar hoe bouw je een affuit? Wij hebben tekeningen gestuurd en zij hebben een werkbezoek gebracht aan Brielle. Zij waren enthousiast over alles wat zij zagen.

6 jan

7 jan

Voor meer informatie: www.ommerschans.nl Kijk ook onder projecten.

Veel mensen wandelen over onze mooie wallen, maar de toegankelijkheid van sommige bastions laat te wensen over. Men kan ook wandelen langs de buitenkant, langs de veste, maar dat betekent klauteren over hekken en ‘waar kan ik weer naar boven lopen?’. De werkgroep is daarom begonnen om samen met twee mensen van de gemeente een inventarisatie te maken van alle trappen aan binnen- en buitenzijde en waar eventueel klaphekken moeten komen. En sommige trappen zullen indien nog in goede staat verplaatst worden.

8 jan

9 jan

10 jan

In februari zijn we begonnen om de binnenkant van Bastion VIII op te knappen, met name de gang rond de drie ruimtes. Op het bastion zijn vier oude populieren weggehaald. Deze waren te oud en slecht om te handhaven. De toegankelijkheid van een van onze mooiste bastions zal ook verbeterd worden.

11 jan

12 jan

13 jan

14 jan

En binnen gaat het werk aan nog meer wielen en affuiten gewoon door.

15 jan

16 jan

17 jan

18 jan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Jeannette
2-23-2018 13:51:02

Geweldige Mannen van Werkgroep Affuiten, wat 'n fantastisch werk doen jullie! Zo blijven de Brielse Wallen 'n juweel. Grote dank van 'n blije binnenstadbewoonster