Leve de vesting Brielle

Werk aan de vesting in september

Na een warme zomer is de werkgroep ‘Kanonnen en Affuiten’ weer op stoom. Een aantal dingen konden nog met mooi weer gedaan worden, zoals de affuiten achter het Kruithuis. De verf was gebladderd en zijn geschuurd en in de beits gezet. Ook de wielen waren aan een opknapbeurt toe en zijn door onze specialisten onder handen genomen.

Als vulwerk zijn de luiken in de gang van Bastion VIII opgeknapt en weer teruggeplaatst.

sept 1

sept 2

Deze zomer hebben we een nieuw affuit achter de Melkmeid geplaatst en het oude is uit elkaar gehaald om opgeknapt te worden. De toestand was slechter dan we dachten en er moet veel gerepareerd worden d.m.v. vullen en deels het vervangen van stukken hout. Veel werk, maar het is wel duurzaam.

sept 3

sept 4

sept 5

sept 6

sept 7

En tijdens het bikken van oude IJsselsteentjes kunnen we genieten van de zon en weer even bijpraten. Deze stenen worden gebruikt voor het Kruitmagazijn.

sept 8

In september zijn we begonnen met de binnenkant van het Kruitmagazijn. Carola van Dijk metselt de binnenmuren weer op met nieuwe en oude (gebikte) stenen.

sept 9

sept 10

sept 11

Ook wordt er nog wat geverfd, De luiken zijn op maat geschaafd, geschuurd en voor de tweede keer in de grondverf gezet. Ook de verlichting aan de binnenkant is aangebracht, een rail met spotjes. Aan de buitenkant is een dun snoer met LED aangebracht.

sept 13

sept 14

sept 15

sept 16

sept 17

sept 18

Het kozijn voor een tussendeur staat al klaar om geplaatst te worden.

sept 19

En zoals eerder vermeld is er hard aan de restauratie van de wielen gewerkt. Niet alleen van de affuiten achter het Kruithuis, waarvan de scheuren zijn gevuld, maar met name die van het “recycle” affuit kwamen. Hier zijn de rotte plekken uitgehakt en nieuwe stukken hout in gelijmd. Het resultaat ziet u op de laatste foto.

sept 20

sept 21

sept 22

sept 23

sept 24

sept 25

sept 26

sept12

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.