Leve de vesting Brielle

Werk aan de Vesting: februari 2019

Het werk aan de rondgang van bastion VII ligt even stil, maar alle luiken zijn gerepareerd en geverfd. Nu nog een aantal ramen met messing randen schoonmaken.

In het Kruitmagazijn is hard gewerkt. De nieuwe spouwmuur bestaat uit oude, gebikte IJsselsteentjes aan de binnenkant en nieuwe stenen aan de buitenkant. De kleur zal nog worden aangepast aan de oude stenen. 

De schuine zijkanten bij de ramen waren nog een uitdaging, maar het resultaat mag er zijn. De muur aan raam/deurkant is bijna klaar. Overigens wordt het deel bij de linker deur (van binnenuit gezien) in oude staat gelaten. Zo zal duidelijk te zien zijn in welke staat het bastion was. 

Koos Steentjes heeft een “eigen project” n.l. het maken van twee binnendeuren voor het kruitmagazijn. Het raam werk bestaat uit messing staven die allemaal op maat gemaakt moeten worden en in geboorde gaten worden gestoken. Een hele klus en dan moeten de staven nog onderling verbonden worden met draad. 


Ondertussen gaat de “core business” gewoon door; het maken van affuiten. Dus weer veel schaafwerk en natuurlijk weer wielen maken. 

Sander van ’t Verlaat
Werkgroep Kanonnen & Affuiten
Erfgoedgilde Den Briel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.