Leve de vesting Brielle

Weer nieuw attribuut voor de Oudheidkamer!

Nog steeds krijgt de 1 Aprilvereniging attributen van Briellenaren voor Briellenaren tbv het Kruithuis: “Deze kregen wij van Jasper Post! Om in Bottelierstermen te blijven: Hulde, Hulde, Hulde!!!

 

Bottelierskar 1 april den Briel

Rens van Adrighem schrijft hier nog over:
“De Botteliers is een van mijn 1 aprilcreaties. Frans Verhoef en Dirk Bravenboer ‘trokken jaren lang de kar’, aangekleed met houten vaten en mandflessen met daarin verschillende kleuren limonade siroop. Als grap schilderde ik op de achterkant van de kar het telefoonnummer van ‘De Kampioen’, de drankenhandel van Frans. Niemand is dat ooit opgevallen. Voor hun 25 jarig Botteliersschap vervaardigde ik met mijn zoon de grammofoonplaat ‘Hulde, Hulde, Hulde!!!’ waar er meer dan 1500 verkocht zijn. Het is toch wel bijzonder nog steeds deze leus te horen. Op het tegeltje staan de originele kar, de aankleding en de kostuums van de Botteliers die inmiddels op veel te jonge leeftijd overleden zijn.
In het Kruithuis is ook het grammofoonplaatje, het aan mij geschonken bedankboek, hun laatste kostuums en nu ook het tegeltje te bekijken. Een regelmatig bezoek aan het Kruithuis is echt aan te raden, want er komen steeds meer waardevolle herinneringen boven water die er tentoongesteld worden. Waarvoor Hulde!”

Het kruithuis (op de wallen rechts van de molen), de Oudheidkamer van Den Briel,  is elke zaterdag en zondag geopend voor bezoekers: op zaterdag van 11 – 16 uur en op zondag van 12 – 16 uur.

Website 1 Aprilvereniging: www.1aprilvereniging.nl
Facebookpagina 1 Aprilvereniging: http://www.facebook.com/1aprilvereniging/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Peter van der Sluijs
4-19-2017 18:31:53

Waarom geen diavertoning van het 1 april gebeuren in het Kruithuis zie http://geuzen-oranje.jouwweb.nl