Leve de vesting Brielle

“Wallenwandeling tijdens Waltaal”

Ook dit vestingweekend was er weer een mooie en vooral ook boeiende wandeling van de Gidsengroep over de wallen. De gids vertelde het ook met verve, en dan komt die geschiedenis opeens wel heel dichtbij!

Wallenwandeling

Eén van de deelnemers aan deze wandeling, Joke van Driel- van der Voorde, vertelt:

Ik wil even mijn ervaring vertellen bij mijn rondleiding over een gedeelte van “De WALLEN”.
Met mijn man samen op weg naar de Remise van Bastion IX. Om elf uur verscheen onze GIDS Freek. Wat een enthousiaste man is dat. Het lijkt wel of hij zijn eigen Brielle aan de man brengt. Liet ons veel oude kaarten zien zodat we konden zien hoe het vroeger allemaal in elkaar stak. Hij wist veel te vertellen over de Remise waar we opgeklommen waren. Veel informatie wisten wij samen niet ondanks dat we al ongeveer 60 jaar in Brielle wonen.

wallenwandeling2

We wandelden richting Maarland en hier informeerde Freek ons over de mooie panden die er staan en wat de gevelstenen betekenden.

Over de Juliana brug en dan links af. Bij de Zevenhuizen vertelde hij ons ook dingen die wij niet wisten. Ik vertel HET niet omdat ik vind dat elke Briellenaar aan deze rondleidingen moet deelnemen. Zo ga je nog meer van ons Brieltje houden.

Pad in na het laatste huis van de Zevenhuizen. Zo kwamen we bij het oude “VLOOIEN” zwembad. Zagen aan de overkant het poortje waar we vroeger door kwamen om naar het openlucht zwembad te gaan.

Via het Egterplein door de Kaaipoort naar de Molen. We kwamen langs het oude Poortwachtershuis. Op de Molenwal konden we nog een tekening laten maken maar we waren na anderhalf uur wandelen aan een zitplaats toe.

Was een fijne leerzame ervaring en hoop dat vele Briellenaren en nieuwe inwoners ons voorbeeld volgen.

wallenwandeling5 wallenwandeling6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.