Leve de vesting Brielle

September; bikken, pleisteren en verven

Ook in september hebben we geluk met het weer. Dat is ook nodig, want we willen voor de winter twee bastions geverfd hebben. Dit zijn Bastion 8 en het Bastion zonder nummer, dat tussen bastions 8 en 9 ligt en door ons Bastion 8,5 gedoopt is.

bastion 8 en half (1)

Op het eerste gezicht zien de bastions er redelijk uit, maar bij een nauwkeurige inspectie blijk dat veel verflagen los zitten en er meer scheuren in de muren zitten dan gedacht.

bastion 8 (1)

Allereerst wordt Bastion 8 met de hogedrukspuit schoongemaakt en dan is het schuren en bikken geblazen. Een intensief karwei, waar een aantal ochtenden werk in zit. Daarna het stucwerk bijwerken. In de tussentijd is het straatje voor Bastion 8 weer grondvrij gemaakt en blijkt dat dit opnieuw bestraat zal moeten worden.

bastion 8 (4)

Na het pleisteren wordt de muur bewerkt met voorstrijk en dan eindelijk kan de eerste laag muurverf aangebracht worden. Het ziet er al best goed uit, zeker nadat de letters van Basti0n 8 weer keurig in de zwarte verf zitten. Volgende maand wordt de onderste rand nog zwartgeverfd en wordt de tweede laag aangebracht.

image025
Ook de deur van Bastion 8 is gerepareerd en wordt weer in de groene verf gezet.

Bastion 8,5 is er slechter aan toe en na het bikwerk zijn heel wat uren doorgebracht met het dichten van scheuren en gaten. Eind september staat ook dit bastion in de voorstrijk. Ook hier moeten de deuren aan de onderkant vernieuwd worden en zal het bastion, inclusief de bovenrand nog geverfd worden.plesteren bastion 8 en half

In september is ook het schoongemaakte en geverfde ijzerwerk van twee affuiten aangebracht die bij het molen bastion en bij het Kruithuis staan.

image024

Over affuiten gesproken; wij hebben hout besteld om deze winter drie nieuwe affuiten te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.