Leve de vesting Brielle

Reacties en ideeën van inwoners

vesting brielle

Hieronder plaatsen we reacties, meningen en ideeën van inwoners over de Brielse vestingwerken ná 2013, het 300-jarig bestaansjaar van de vesting in haar huidige vorm.
Wilt u ook iets delen, stuur dan uw reactie in via het contactformulier op deze website.

 

Paul Deur:

“Afgelopen zomer mocht ik als jongerenwerker van stichting PUSH de Bunkerspelen organiseren. Een mooie taak als inwoner van Brielle die in zijn jeugd op deze wallen gespeeld heeft. Wat mij vooral opviel was de verbaasde blik van deelnemers en ouders. Een parcours van verschillende spellen was op de Wallen uitgezet, ze kwamen zodoende op plekken waar je normaal niet komt, van de gebaande wegen!

De Visie die door Aart van der Houwen en Roel Slachmuylders gegeven wordt onderschrijf ik, daarbij zou ik graag een aantal activiteiten op de wallen georganiseerd willen, zodat mensen uitgedaagd worden de wallen niet passief maar actief te beleven. Graag zou ik volgend jaar de Bunkerspelen nogmaals willen organiseren.”

 

Marcel Bakker:

Ik omarm het idee van Rens van Adrighem om een gaaf stuk vestingmuur zichtbaar te maken. In Briels Nieuwsland van 29 mei 2013 is hier een mooi stukje over geschreven. Zie de link naar het gescande artikel: https://dl.dropboxusercontent.com/u/2674766/RensMuur.jpg

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nico Smit
11-12-2014 20:54:55

Ik begrijp niet waarom alle reacties omtrent de wallen verdeeld over de sub-rubriekjes staan.....je moet veel te veel zoeken....., en het gaat veelal over dezelfde zaken!


Webmaster
11-14-2014 09:00:20

Beste Nico, Dank voor je feedback. We hebben gekozen om een indeling te maken in het 'feitelijke verhaal' (de wallen van toen tot nu) en de 'opmerkelijke verhalen' van onder andere de bewoners zelf. Daarnaast staat alles wat onder de 'oudheidskamer' valt, 'werk aan de vestingwerken' en 'bastions ontsloten' apart (verschillende verenigingen/ groepen), maar deze berichten plaats ik ook onder 'nieuws' zodat iemand die regelmatig kijkt, alleen maar op 'nieuws' hoeft te klikken om te kijken of er nieuwe verhalen op de site staan. Ik hoop dat je zo beter begrijpt hoe de site is opgebouwd. Het is ook de bedoeling dat mensen die nieuw op de site komen een beetje kunnen klikken en lezen wat hen interesseert. Uiteraard overlappen er dan wel eens zaken. Met vriendelijke groet, Carry Maria klein Gunnewiek Stichting Kunst en Cultuur Brielle Postbus 108, 3230 AC Brielle t 0181 41 33 97 e webmaster@kunstencultuurbrielle.nl www.cultuurwebbrielle.nl www.levedevestingbrielle.nl (dinsdag en vrijdag)