Leve de vesting Brielle

Openluchtbioscoop: “Cinéma Boem!” en “Cinéma Bastion”

 

Twee topfilms, vertoond op een fantastisch scherm op het bastion bij de Noordpoort op de wallen van Brielle (22 september 2013). Hieronder een kort verslag met foto’s:

Het bleef droog zondagmiddag toen “Cinéma Boem!” van start ging.  ‘De Brief voor de Koning’ (2008) werd gedraaid deze middag; een prachtige (kinder-)film over vriendschap en moed.  Voorafgaand aan de film werd de  lipdub-film van Brielle getoond, gemaakt door kinderen tijdens Speelstad (een samenwerkingsproject van Theaterwerk De Wildeman en ’t Kunsthuisje). Voor en tijdens de film werden er volop popcorn en suikerspinnen gehaald. Het was een zeer geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Cinema boem!

Cinema boem!2

Cinéma Boem!-4

’s Avonds werd ‘Les Misérables’ (2012) vertoond en “Cinéma Bastion” was gehuld in sfeerrijke franse stijl en verlichting. Bezoekers van Cinéma Bastion waren waren erg enthousiast en vonden de openluchtbios het begin van een nieuwe Brielse traditie. De medewerkers van BRESfilm (http://www.brestheater.nl/bresfilm.html) die de organisatie verzorgden hebben er erg van genoten. Wie weet komt er een vervolg.  Hieronder de foto’s:

Cinema Bastion-1

Cinema Bastion-3

Cinema Bastion-4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.