Leve de vesting Brielle

Maart: weinig werk aan de vesting

Door: Werkgroep Kanonnen en Affuiten van het Erfgoedgilde Den Briel, Sander van ’t Verlaat

Sinds half maart ligt ook ons werk stil. Het lag in de bedoeling om deze winter en voorjaar de laatste drie affuiten te bouwen. Een is (bijna) klaar en de tweede in opbouw. Maar deze zal moeten wachten want als we weer mogen werken gaat het werk buiten voor.

Het metselwerk in het kruitmagazijn in de courtine tussen bastion VI en VII is nog wel op tijd klaargekomen. 

Helaas kan de geplande opening op 13 juni niet doorgaan. Er moet voor die tijd nog teveel gebeuren. De dichte deuren moeten gemaakt en opgehangen worden en ook de gaasdeuren. Verder nog wat schilderwerk en ook het luik naar de suchtgang ontbreekt nog.

Bovendien komt er nog een houten vloer in het linker en het middendeel van het kruitmagazijn. 

Wel hebben we al werk gedaan voor de inrichting, zoals afdrukken van afbeeldingen. Wat allemaal precies kunt u zien bij de openstelling, hopelijk in september.

In de rondgang van Bastion VIII stond aan de linkerkant water. Eerst dachten we dat het dak ergens lekte. Bij een “proefboring” bleek dat het de hoge grondwaterstand was. De oplossing, leegpompen, van de kelder onder de vloer zal ook nog even moeten wachten.

Tot slot en groepsfoto van alle werkgroep leden (gemaakt vóór deze crisis), want u ziet ons waarschijnlijk de komende tijd nog niet aan het werk.

Sterkte in de komende weken en blijf gezond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


rens van adrighem
4-7-2020 15:52:35

Grote waardering voor jullie werk mannen!