Leve de vesting Brielle

Maart: koudegolf op de Brielse wallen

Het begin van het jaar was nat en daardoor konden we geen babettes en affuiten plaatsen op Bastion IV, het Bleijkers bolwerk. Maar het ging vriezen en 1 maart, een van de koudste dagen, hebben we ingepakt als Eskimo’s de affuiten geplaatst.

1 maart

 

 

 

2 maart

3 maart

4 maart

5 maart

6 maart

 

Op plaatsen moest grond, die bevroren was, weggehaald worden om de babettes (platforms) te kunnen plaatsen. Maar het plaatje begint er al mooi uit te zien. En wat een verschil met een oude affuit die nog vervangen wordt. In april hopen we de (extra grote en zware) kunnen te kunnen plaatsen.

7 maart

8 maart

9 maart

Nog een paar weken en de laatste twee affuiten van deze winter zijn klaar. Een affuit gaat nog naar het Bleijkers Bolwerk. De andere naar Bastion III achter de melkmeid.

10 maart

 

 

11 maart

 

12 maart

13 maart

14 maart klein

15 maart

 

Omdat niet iedereen tegelijk aan de affuiten kan bouwen, zijn een aantal werkgroep leden begonnen aan de gang rondom de gewelven in bastion VIII. Deze wanden worden geverfd en er moeten een aantal luchtinlaten gerepareerd worden gerepareerd worden. Er ontbreken scharnieren en een schuif. Ook moeten er nog wat gestuct worden. Ook de houten luiken worden opgefrist. Dus voorlopig nog genoeg werk.

 

16 maart

17 maart

18 maart

19 maart

20 maart

21 maart klein

22 maart

 

Voordat het 1 april is wordt de berookte wand van Bastion IX geverfd en het hek bovenop gerepareerd, zodat de Spaanse commandant niet vroegtijdig aan zijn eind komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.