Leve de vesting Brielle

Kruithuisje groot succes!

14 april 2014 –

Het kruithuisje op de vestingwallen is een groot succes. Na de feestelijke opening op 22 maart is er veel belangstelling, vooral Briellenaren komen een kijkje nemen om te zien hoe het allemaal verbeterd is en ook de reacties van toeristische gasten zijn zeer lovend.

kruithuisje groot succes vesting brielle

Buiten begint het groen op de wallen en in het water al aardig te herstellen en het gras rondom het huisje begint te groeien. Ook zijn er buiten twee bankjes geplaatst zodat de bezoekers heerlijk in het zonnetje kunnen genieten van de omgeving. Binnen wordt hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo komt er voor de medewerkers een keukentje waar koffie en thee kan worden gezet, en is er al de eerste vergadering gehouden.

In de afgelopen weken hebben meer dan 250 mensen het kruithuisje bezocht, zijn oude foto’s bekeken en hebben Briellenaren spontaan materiaal gebracht dat past bij het thema ”de 1 aprilviering”. Het kruithuisje is tot oktober open op zaterdag van 11.00-tot 16.00uur en op zondag van 12.00-tot 16.00 uur.

Om de bezetting optimaal te laten functioneren is de werkgroep nog op zoek naar enkele vrijwilligers die eens in de maand een dagje wil komen helpen, geef u op bij Robert Jansen r.rjansen@upcmail.nl of adhoogerwerf@hotmail.nl of kom gewoon gezellig langs op zaterdag en zondag en neem uw oude foto’s maar mee, hoe meer , hoe beter!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.