Leve de vesting Brielle

Het Kruithuis zoekt enthousiaste vrijwilligers

Bron: http://www.brielsnieuwsland.nl/

Brielle – Sinds 22 maart 2014 heeft Brielle er een kleine, maar fijne historische toeristische attractie bij: het Kruithuis.

In het eeuwenoude Kruithuis op de wallen heeft de 1 April Vereniging een oudheidkamer ingericht met een permanente expositie over de 1 aprilvieringen door de jaren heen. De oudheidkamer zal de activiteiten van de 1 April Vereniging in de zomermaanden zichtbaar maken voor bezoekers – Briellenaren, toeristen, scholieren en potentiële nieuwe leden, want de vereniging mag best groeien. Daarnaast zullen andere culturele groepen, zoals de molenstichting en de gidsengroep, van het Kruithuis gebruik maken.

Het Kruithuis is tussen 1 april en 1 november geopend op zaterdag van 11:00–16:00 uur en op zondag van 12:00–16:00 uur en op aanvraag (via bestuur@1aprilvereniging.nl). De 1 April Vereniging houdt het Kruithuis draaiende met een groep vrijwilligers.

Om het Kruithuis open te kunnen houden zoeken de vrijwilligers nieuwe collega’s; suppoost M/V. Een suppoost is op zaterdag van 11:00-13:30 of van 13:00-16:00 aanwezig of op zondag van 12:00-14:00 of van 14:00-16:00 uur. Je bent dus eens in de 4 weken (altijd in overleg) 2 of 2,5 uur aanwezig.

Wil je ook af en toe een paar uurtje de oudheidkamer bemensen? Neem dan contact op met Robert Jansen (r.rjansen@upcmail.nl) of Ad Hoogerwerf (adhoogerwerf@hotmail.nl).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.