Leve de vesting Brielle

Gevelsteen ‘Huize Deur’

Voorstraat 81 Deur - kleinDe familie Deur maar zeker en vast Duco zijn welbekende Briellenaren. Duco is een van de trotse schippers van de ‘Prince Admirael’, het fameuze geuzenschip. Duco woont met zijn gezin in de Voorstraat 81, een pand dat hij kocht van de bekende Brielse kunstenaar Middelhoek.

Op 15 juni 2014 werd Duco 50 jaar. Een kroonjaar en daarom wilden zijn vrouw en kinderen hem een apart cadeau geven en wel een gevelsteen. Samen met de kinderen hebben zij het ontwerp van de gevelsteen bedacht en deze is door Willy Groot uit de Nobelstraat verder uitgewerkt en vervaardigd.

De steen ‘HUIZE DEUR’ stelt het huis van de familie Deur voor. Het gezin wordt als vijf blauwe deuren op de begane grond weergegeven, twee grote deuren Duco en zijn vrouw, en drie kleine deuren, de drie kinderen. Rechts staat een boom die verwijst naar de naam van Duco zijn vrouw Georgette Notenboom.

Links boven wappert de Brielse vlag omdat Duco een van de schippers is van de ‘Prince Admirael. Boven de middelste blauwe deur wordt in het klein nogmaals de hele steen weergegeven wat het zogenaamde ‘Droste-effect’ oplevert.

Hier een vergrootte afbeelding:

Voorstraat 81 Deur

 

Naar de overzichtskaart met álle Brielse gevelstenen >

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Duco Deur
7-26-2021 23:43:22

hallo Duco hier mijn verjaardag staat er verkeerd in dit moet 15 juni zijn :-)