Leve de vesting Brielle

De vestingwerken volgens Rens van Adrighem

Den Briel en zijn vestingwerken - Rens van Adrighem

Oud-Briellenaar Rens van Adrighem is al sinds zijn jeugd bijzonder geïnteresseerd in de geschiedenis van zijn geboortestadje.
Hij probeerde zich altijd al voor te stellen hoe de Brielse vestingwerken er in het verre verleden uitgezien moeten hebben.
Er zijn natuurlijk genoeg oude kaarten, gravures en schilderijen bewaard gebleven, maar hoe de vestingwerken er daadwerkelijk hebben uitgezien, daar is bijna niets van terug te vinden.
Wat hem opviel bij de meeste gravures is dat de situatie van de gebouwen zoals kerken, kloosters en andere belangrijke gebouwen, niet helemaal juist zijn waardoor je geen goed beeld krijgt.  Een aantal oude gravures en tekeningen zocht hij op en bestudeerde ze.
Aan de hand daarvan, samen met oude beschrijvingen, probeerde hij aan de hand van die gegevens, een beeld te schetsen van hoe naar zijn idee een en ander er vermoedelijk uit gezien zal hebben.
Geen werkelijke historische weergaven dus, maar interpretaties van een oud-Briellenaar, met interesse in het verleden.

Op zijn website – waar heel veel over Den Briel beschreven staat – plaatste hij zijn verhaal op deze link: Vestingwerken Den Briel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


sjouke van seijen
12-16-2020 15:23:19

te koop gevraagd boeken rens van adrigem over brielle