Leve de vesting Brielle

Bunkerspelen: met heerlijk weer heerlijk genieten van spelen op de wallen.

Waar normaal de schapen op de wallen van Brielle het gras kort houden en waar de gewone wandelaar/ bezoeker niet komen, waren nu rode gezichten van inspanning van deelnemende kinderen te zien, of was het toch de zon?

Bunkerspelen 1

 

En heerlijk warm tijdens de Bunkerspelen op de wallen van Brielle. Het mooie weer was wellicht oorzaak dat het niet overweldigend druk was maar het enthousiasme er niet minder om. Onder de bomen was het goed toeven tijdens de door stichting PUSH georganiseerde, in het kader van 300 jaar Wallen, Bunkerspelen. Deze waren uitdagend en verrassend.
Vooral het paintbalschieten, de Sjeezbaan, kanovaren, schatgraven en het tennissen door BTV’68 waren onderdelen die soms door de deelnemers meerdere keren gedaan werden.

Bunkerspelen 2

Vanaf de herbergtent van de 1 aprilvereniging gingen de kinderen op pad. Eerst nog even twijfel…. moeten we nu boven op de Wallen lopen of gewoon over het voetpad? Het was de bedoeling om de Wallen op een andere manier te laten zien, dus bovenop de Wallen op ontdekkingstocht. Zodoende het parcours volgen.
Eerst het onderdeel bouwelementen, vanaf de wal naar beneden je emmer met water vullen en dit naar boven brengen en de kuip vullen, zo vol mogelijk. Dan op naar het terrein achter Bastion 8, een stukje wilde natuur, waar Outdoor Brielle boog,- en paintbal schieten had verzorgd. Daarna met de kabelbaan naar beneden roetsjen.

bunkerspelen 3

Op naar de Langpoort waar het startpunt was voor een tocht over het water, bijzonder voor de deelnemers zo zien we de Wallen nooit, mooi vanaf deze kant! Daarna nog even door naar Bastion 7 waar tussen een spel was wat met richtingsgevoel gedaan moest worden en waar de deelnemers in een snelheidsparcours oud Hollandse kleding moesten aantrekken.

PR_Bunkerspelen_foto1

Als laatste kon er gegraven naar oude stenen van……….. ja misschien wel een stadsmuur. Leuk om te zien dat men enthousiast terug kwam, volgend jaar weer? Nu lopen inmiddels de schapen weer op deze plekken en kunnen zij rustig het gras kort houden.

(hieronder nog enkele foto’s van het sjoelen, het veld bij de Noordpoort en het kanovaren.)

Bunkerspelen2

Noordpoort
PR_Bunkerspelen_foto2

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


marjo de Koning
7-20-2013 11:46:28

Wat en geweldig mooi initiatief, verrassend programma op een van de mooiste plekken van Brielle. Hoop voor alle kinderen in Brielle dat ze de volgende keer mee gaan doen. Hulde voor de organisatie.