Leve de vesting Brielle

Affuit en kanon Ommerschans onthuld!

De Brielse wallen staan in de belangstelling en het werk is goed te volgen op www.levedevestingbrielle.nl.  Zo kreeg de werkgroep Kanonnen en Affuiten afgelopen jaar een mail van De Vereniging en de Stichting Ommerschans die een kanon wilden plaatsen op de deels gerestaureerde Ommerschans. Maar hoe bouw je een affuit? De werkgroep heeft hen tekeningen gestuurd en zij hebben een werkbezoek gebracht aan Brielle. Zij waren enthousiast over alles wat zij zagen en het affuit is inmiddels gebouwd én onthuld!

De Ommerschans in Overijssel maakt deel uit van een hele linie van verdedigingswerken en werd omstreeks 1625 gebouwd op kosten van Groningen en Friesland om de weg, die door het ontoegankelijke veen van Ommen naar Zuidwolde liep, te verdedigen tegen de Spaanse troepen.

Affuit onthuld

De  mensen van de Ommerschans wilden advies over de bouw van een affuit voor hun kanon. Met aanwijzingen via mail en tijdens een bezoek aan onze Brielse vestingwerken hebben zij een affuit gebouwd. Deze affuit is door hen op Open Monumentendag j.l. onthuld.  Bekijk hier het foto-verslag van deze dag in Ommen >

Ommerschans - levedevesting

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.