Leve de vesting Brielle

Werk aan de Vestingwerken

Het erfgoedgilde

In 2013 bestaan de huidige vestingwallen 300 jaar. In 1713 werd de bouw van de nieuwe vestingwallen afgerond. De aanleg van het gewijzigde stermodel startte in 1702 en duurde elf jaar. De vestingbouwers Louis Paen en Menno van Coehoorn maakten een ander ontwerp voor de vesting met negen bastions en 5 ravelijnen. Van 1972 tot 1975 werden de wallen gerestaureerd. Het 300 jarig bestaan was aanleiding om de wallen met de bastions, bunkers en kanonnen weer eens een grote oppoetsbeurt te geven.

Op initiatief van de stuurgroep 300 jaar wallen Brielle is een inspectie gemaakt en een lijst van te verrichten werkzaamheden. Zo bleken van de 18 kanonnen er 8 in goede staat, van 7 stuks zijn de wielen slecht en 3 affuiten moeten geheel vervangen worden. Dit en ander werk zal de komende jaren in overleg met de gemeente worden uitgevoerd door het Gilde, bestaand uit de volgende personen:

Frits Bohemen,  Leen van Dijk, Guisep D’Silva , Peter Kroone, Albert Sars,  Sven Schreuder, Johan Stam, Koos Steentjes, Jaap Rijsdijk en Sander van ‘t Verlaat. Kijk hier voor de laatste berichten.

 

Expositieruimte 1 Aprilvereniging in ’t Kruithuisje

Oktober 2013: Gemeenteraad geeft groen licht om het kruithuisje te verbouwen als expositieruimte voor de 1 aprilvereniging
De werkgroep kan de komende maanden aan de slag om de binnenruimte te verbouwen, er komt een extra verdieping in om educatieve activiteiten mogelijk te maken. 1 April 2014 is de streefdatum voor voltooiing van de werkzaamheden. We houden u regelmatig op de hoogte van de vorderingen.
Kijk hier voor de laatste berichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.