Leve de vesting Brielle

Rein Groen stopt bij ‘projectgroep Bastions Ontsloten’

Per 1 januari is Rein Groen, de initiatiefnemer en projectleider om gezondheidsredenen gestopt bij het project ‘Bastions Ontsloten’.

‘Door het toekennen van een subsidie van ruim € 30.000,00 voor drie jaar komt er een drukke periode aan om het plan uit te gaan voeren. Hier zal veel energie en tijd in gaan zitten en vooral het eerste ontbreekt op dit moment’, aldus Groen. ‘Daarnaast ben ik nog met andere dingen bezig zoals het Vrijheidsbos en rijd ik wekelijks mijn ronden voor de Buurtbus’, vervolgt hij.

‘Gelukkig is er een oplossing gevonden voor het vervolg. De Werkgroep Kanonnen en Affuiten zullen het plan ter hand nemen en uitvoeren. Koos Steentjes zal een en ander gaan coördineren. Koos zit al in de projectgroep en de werkgroep Kanonnen en Affuiten bezit genoeg kennis en menskracht om het projectplan te verwezenlijken. Ik ben erg blij met deze oplossing en hoop dat het ook allemaal gaat lukken’, aldus Rein Groen.

Doel van het project ‘Bastions Ontsloten’ is het ontsluiten van de bunkers op de bastions. Het bezoeken van de bastions wordt aantrekkelijker gemaakt door enerzijds de fysieke toegankelijkheid van de bastions en bunkers te vergroten, en anderzijds episodes uit de Brielse historie ter plekke te presenteren. Door middel van visuele presentaties worden de bunkers op de bastions virtueel toegankelijk gemaakt.

Koos Steentjes neemt overigens niet het projectleiderschap op zich.

Mensen die mee willen helpen om de Bastions weer opnieuw de geschiedenis van Brielle te laten zien, kunnen zich melden via bastions@levedevestingbrielle.nl .

 

bastions brielle foto

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.