Leve de vesting Brielle

Augustus schildermaand

In augustus waren toch een aantal leden van de werkgroep op vakantie en genoten van het mooie weer. Toch is weer flink wat werk verzet en is gekeken naar de planning voor de komende maanden.

werk bij de molen-4

Het werk op het Molenbastion is nu grotendeels klaar, maar nu de molen en de molenschuur ook weer fris in de verf staan, hebben wij ook de basalten paaltjes maar onderhanden genomen, zodat deze niet al te veel afsteken.

werk bij de molen-2

In de toekomst zullen hier de trappen nog weel gerepareerd of vernieuwd moeten worden.

 

Daarna kwam bastion III aan de beurt. Dit ligt achter Albert Hein en is recent weer nieuw gepleisterd. Daarom aan de slag met de voorstrijk en daarna tweelagen muurverf. Dit bastion kan er weer een aantal jaar tegen.

bastion III

bastion III klaar

bastion III klaar-2

Loopt u wel eens over de wallen? Dan kunt u het mooie b.v. Kruithuis bewonderen, nu in het zomers groen.

kruithuis aug 2013

 

 

In september gaan we aan het werk bij Bastion VIII. U weet wel waar de 1 April Vereniging en de Brielse Roeiers hun onderkomen hebben. Kom gerust eens kijken; we werken elke zaterdag- en maandagochtend.

 

 

Reactie Rens van Adrighem: “Wel of geen ezelsrug?”

Ik vroeg mij af, waarom deze bunker geen zwartgeverfde ezelsrug heeft, maar een foto bracht opheldering. Dit bunkertje had in tegenstelling tot alle andere witgeverfde bunkers op de wallen geen ezelsrug. Deze dienden om het indringen van vocht tegen te gaan en om de grond op de bunker tegen te houden.

Foto uit de jaren ’50:

bastion-ezelsrug

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.