Leve de vesting Brielle

Bastion V dagelijks geopend!

Op Voorne-Putten, één van de Zuid-Hollandse eilanden, ligt het historische Brielle met één van de best bewaarde vestingwerken van Nederland.

Vanaf 2013, toen de vesting in haar huidige vorm haar 300 jarige verjaardag vierde, wordt er door vrijwilligers en gemeente hard gewerkt om de wallen op te knappen en de diverse bunkers op de bastions stapsgewijs open te stellen voor publiek.

Inmiddels is er een oudheidkamer gevestigd in het Kruithuis op Bastion II. En op 27 mei j.l.  is ook de bunker op Bastion V geopend voor publiek. Bij goed weer gaan dagelijks van 10.00 – 16.00 uur de deuren open en kan men, van achter glas, een audiovisuele presentatie zien over “Brielle in de Franse tijd”, gemaakt in samenwerking met De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel. Op beide wanden van de bunker zijn prachtige schilderingen aangebracht, welke de Franse tijd uitbeelden.

Daarnaast kan men er heerlijk rustig wandelen over de Brielse wallen, langs kanonnen en affuiten, mooie vergezichten vanaf de wal, schapen en langs Korenmolen ’t Vliegend Hert.

Bastion V is van 1 juni t/m 31 oktober dagelijks bij goed weer vanaf 10.00 geopend. De presentatie is te zien d.m.v. het indrukken van een knop (Nederlands en Engels).

Rond 16.00 worden de deuren gesloten.

juni 22

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.